Nao ’t Zuuje al tientallen keren uitverkocht

Documentaire van Rob Hodselmans blijkt schot in de roos.

Dat carnaval populair is in Limburg, was al bekend. Maar dat de documentaire Nao ’t Zuuje – over diverse Venlonaren die carnaval vieren – zo goed loopt, had zelfs de regisseur waarschijnlijk niet durven dromen.

Nao 't Zuuje

In de film volgt Hodselmans enkele hoofdpersonen die de Venlose vastelaovend intens beleven. Ieder op zijn eigen manier, ieder met z’n eigen verhaal. De Prins, Lex Uiting, als centrale carnavalsfiguur, komt tijdens het feest deze hoofdpersonen op verschillende momenten tegen en de impact van vastelaovend op een samenleving wordt steeds duidelijker. Een speciale rol is weggelegd voor de vastelaovesleedjes. Pianovirtuoos Egbert Derix liet zich inspireren door de in Limburg wereldberoemde Venlose melodieën en tekent daarmee voor de soundtrack van de film.

Succes

De film ging afgelopen weekend in première in de Maaspoort in Venlo. De afgelopen dagen en de komende weken is de film in Venlo verder nog te zien in CityCinema en Filmtheater De Nieuwe Scene. Beide bioscopen meldden inmiddels dat de voorstellingen allemaal al nagenoeg zijn uitverkocht. Alleen al bij CityCinema zitten 32 voorstellingen helemaal vol. De Nieuwe Scene gaat extra voorstellingen plannen, omdat ook daar de animo ontzettend groot is. Inmiddels heeft ook de Luxor in Reuver 10 voorstellingen aangekondigd en draait de film komend weekend ook in De Domijnen in Sittard.

Met regisseur Rob Hodselmans in gesprek? Kom dan naar de CineMaster op 13 januari.

Andere content