Noël Loozen opent Forum van de Regisseurs

Forum toont ambitieuze en grensverleggende Nederlandse talenten.

De film Limburgia van Noël Loozen opent, samen met twee andere shorts, het Forum van de Regisseurs tijdens het Nederlands Film Festival. Dit programma van het festival focust op filmmakers met een nadrukkelijk stemgeluid en een geheel eigen visie.

Forum

Het Forum van de Regisseurs focust op grensverleggende cinema en biedt een podium aan regisseurs die artistieke risico’s nemen. De inleidingen worden verzorgd door regisseurs die zijn verbonden aan Theater Utrecht, onder wie artistiek directeur Thibaud Delpeut en vaste regisseur Casper Vanderputte, die vorig jaar een serie interviews met de geselecteerde filmmakers hield. Ekker en Linssen verzorgen samen de uitgebreide Q&A’s na afloop van de filmvertoningen.

Het Forum van de Regisseurs 2017 opent op donderdagavond 21 september met drie (korte) producties van zeer getalenteerde regisseurs: Amor van Isabel Lamberti, de One Night Stand Limburgia van Noël Loozen, en Lejla van Stijn Bouma, die op het afgelopen festival van Cannes geselecteerd was voor de studentencompetitie Cinéfoundation. Limburgia gaat over de commandant van een schutterij die koste wat kost nog een keer schutterskoning wil worden. Maar op de dag van het koningsschieten gaat alles mis.

Andere content