NPO Fonds lanceert nieuwe regelingen

Meer ruimte voor innovatie en eigenzinnigheid.

Eerder deze maand heeft het NPO Fonds enkele nieuwe regelingen gelanceerd. Deze bieden onder andere meer ruimte voor webdrama of platform-onafhankelijke content.

Naast de bestaande regelingen voor onder andere documentaire en drama voor televisie zijn er nu ook aanvraagmogelijkheden voor webdrama, webdoc(serie), podcast, scenario en impact. De nieuwe regelingen zijn gebaseerd op één jaar kennis en ervaring van het NPO-fonds, maar zeker ook op de inspirerende gesprekken die met makers, producenten en omroepen de afgelopen periode zijn gevoerd; een aantal van hen is betrokken geweest bij het schrijven van de regelingen.  De nieuwe regelingen betreffen een pilot voor in ieder geval 2018 en 2019.

Planning

Om makers, producenten en omroepen voldoende tijd te geven plannen te ontwikkelen voor de nieuwe regelingen is ervoor gekozen de teksten van de regelingen ruim voor de zomer online te zetten. Vervolgens worden ook – in lijn met de nieuwe regelingen – bestaande regelingen aangepast (alleen tekstueel), en zal de website deels heringericht worden. Direct na de laatste indienronde voor de zomer, op 6 juni, worden alle nieuwe teksten en de heringerichte site online gezet. Aanvragen voor de nieuwe en hernieuwde regelingen kan vervolgens op de volgende twee momenten.

  • 2 oktober 2018: eerste aanvraagronde nieuwe regelingen.
  • 6 november 2018: tweede aanvraagronde nieuwe regelingen.
Lees hier alles over het NPO Fonds.

Andere content