Opnamen Voor Galg en Rad gestart

Limburgse productie met topcast toont grote ambitie.

Afgelopen vrijdag zijn de opnamen gestart voor Voor Galg en Rad, een korte film over de Bokkenrijders, geregisseerd door Paul Haans en Jeroen Wielheesen. De film kent een topcast met onder meer Tygo Gernandt, Joes Brauers, Peter Faber, Bram van Schie en Sol Vinken.

Voor Galg en Rad

1743. De Bende van de Bokkenrijders laat zich gelden in Zuid-Limburg. Mathias is een bedeesde, volgzame jongen en lid van een bende straatkinderen die onder leiding van de uitgesproken, stoere Hendrik door de straten zwerft. Als zijn vader Matthijs wordt opgepakt en veroordeeld alszijnde kapitein der Bokkenrijders, besluit Mathias zijn vader nog één keer om raad te vragen.

De cast en crew van de film is een mengeling van makers uit netwerken uit Limburg, de Randstad en Gelderland. Meer dan 35 makers op de set zijn van Limburgse origine, de post-productie vindt grotendeels in het Zuiden plaats en in de hoofdcast wordt meer dan de helft van de rollen door Limburgers gespeeld. Hoofdrollen worden gespeeld door Tygo Gernandt, Joes Brauers, Bram van Schie en Peter Faber. Bijrollen zijn er voor Sol Vinken, Kiki van Aubel, Semmy Schilt, Leigh Oudman en Tygo Bussemakers. Opnamen vinden plaats in Schinnen, Heerlen en Onderbanken.

Voor Galg en Rad wordt gemaakt in het kader van Limburgs Talent – Kort uit de Nadere subsidieregeling Film van de Provincie Limburg. Daarnaast wordt het project gesteund door diverse gemeenten in Zuid-Limburg en werd middels crowdfunding meer dan €13.500 opgehaald.

De premiere vindt naar verwachting in het najaar van 2018 plaats.

Andere content