Peggy Vrijens in internationale film

De uit Maastricht afkomstige Peggy Vrijens speelt in Porselein.

Peggy Vrijens, onder andere bekend van Julia’s Tango en Nova Zembla, zal samen met de Nederlandse acteur Mattijn Hartemink en de Vlaamse Gene Bervoets binnenkort te zien zijn in de nieuwe internationale coproductie Porselein die naar verwachting begin 2019 uitkomt, zo meldt Paradiso Film.

 

Debuut

De film Porselein is het speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Jenneke Boeijink. Voor deze dramafilm putte Boeijink inspiratie uit haar eigen leven en dan vooral haar angsten, maakte ze bekend via een persbericht van Paradiso Films: “Dit is een persoonlijke film die over mijn drie grootste angsten gaat: de angst een slechte moeder te zijn, controleverlies en de dood. Hoewel de inspiratie persoonlijk is, zijn deze angsten universeel en gaat de film over de hedendaagse maatschappij.” Het scenario van de film schreef ze samen met Thibaud Delpeut, artistiek leider van Theater Utrecht.

Drama

De plot ontwikkelt zich rondom een schijnbaar onaantastbaar gezin dat hoog op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex woont. De Belgische acteur Tom Vermeir (Belgica) speelt een rijke zakenman die niets aan het toeval overlaat. Met het fortuin dat hij verdient heeft denkt een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn zoontje Thomas en vrouw Anna (Laura de Boer). Wanneer de achtjarige Thomas ziek wordt, onverklaarbaar en misschien zelfs ongeneeslijk, vormen zich de eerste barsten in hun volmaakte bestaan. Paul en Anna proberen met al hun macht de controle te bewaren, terwijl hun perfecte levens langzaam beginnen af te brokkelen.

De film wordt geproduceerd door New Amsterdam Film Company, in samenwerking met Wrong Men (België) en Verdeoro (Italië).

 

Andere content