Producers Lab 2019

Na een succesvolle pilot vorig jaar lanceert CineSud in 2019 een volwaardig Producers Lab. In een periode van acht maanden geven topprofessionals intensieve training aan deelnemers met als doel producenten in Limburg en omstreken op te leiden voor de praktijk.
Lid worden
  • Het eerste officiële filmlab in Nederland
  • Persoonlijke en intensieve coaching
  • Nationale en internationale coaches en gastsprekers
"Limburg ligt centraal in Europa en is ideaal voor internationale co-productie."
Reinier

Producers Lab 2019

Na de succesvolle pilot van het Shorts Lab vorig jaar, lanceert CineSud in 2019 zowel een Producers als Script Lab. Deze call betreft specifiek het Producers Lab. Startend in maart 2019 tijdens het Euregion Film Festival en eindigend in maart 2020, krijgen geselecteerde deelnemers een jaar lang intensieve en persoonlijke training. Op het programma staan zowel gastlezingen, workshops, panels, netwerkmomenten als wel persoonlijke coaching op basis van een eigen project (indien je nog geen eigen project hebt, dit is geen vereiste). Coaches zijn Oscar- en op festivals als Berlinale en Festival de Cannes prijswinnende producenten uit binnen- en buitenland.

Samen met industry experts uit Nederland en daarbuiten, leren de deelnemers alle stappen in het productieproces van een (feature) film: van de analyse van een idee, het budgetteren en financieren tot het doen van aanvragen, de daadwerkelijke productie en sales en distributie. Tijdens sessies van het Lab zullen er ook ontmoetingen en programma’s zijn met de deelnemers en coaches van het Script Lab. In tegenstelling tot het Script Lab, is deelname aan het Producers Lab alleen mogelijk voor (nieuwe) producenten uit Limburg en omstreken, waarbij het aannemelijk is dat je werkgebied zich ook in Limburg zal (gaan) bevinden.

Programma

Bekijk het gedetailleerde programma van Producers Lab hier

Bevestigde coaches en gastsprekers zijn Martin Persson (Anagram), Hans de Wolf (KeyFilm), Reinier Selen (Rinkel Film), Harro van Staverden (Phanta Basta!), Joost de Vries (APostLab), Denis Vaslin (Voyla Films).  * kijk voor een up-to-date lijst aan gastcoaches het event

Wat krijg je?

Naast deelname aan bovengenoemd programma, krijg je onder meer nog het volgende:

  • deelname aan het complete programma
  • passe partout voor het Euregion Film Festival en het Limburg Film Festival
  • netwerklunches en -drinks op de trainingsdagen
  • bezoek van een halve dag aan een productiebedrijf van de deelnemende coaches
  • en meer …

Aanmelding en kosten

Interesse om dit jaar als een van de maximaal vijf deelnemers deel te nemen aan het Producer’s Lab? Stuur dan uiterlijk 5 maart 16.00 uur onderstaande informatie via het formulier onder aan deze pagina. Uit alle inzendingen kiest de selectiecommissie maximaal vijf makers die deel mogen nemen aan het  exclusieve programma.

Let op: dien je bijlagen in in het Engels! (i.v.m. aanwezigheid van internationale gastcoaches) De bijlagen dienen in één PDF aangeleverd te worden (dit kan via diverse gratis online tools) en deze mag maximaal 5mb groot zijn!

Aanleveren bij aanmelding

• Synopsis of the project in development (maximum one page)
• Treatment of the film (if available)
• Script (if available)
• CV and biography of the producer and if available from the director and writer
• Detailed information about the needs for the project(’s development)
• A motivational letter why you want to participate in the Producer’s Lab and your expectations
• Any of the following, if available/applicable – Provisional budget and financing plan (in euros) – Technical specifications, including filming locations – Current state of the project (please note any secured professionals, possible co-producers, attached talent or other potential partners) – Director’s statement, covering project virtues (one page maximum) – Stills, concept art, mood boards etc. – Links to teasers, trailers, demo reel or samples of previous work of both the director and the producer

Deelname aan het programma met een eigen (lang- of kort)filmproject of een case-study project kost €500 excl. BTW (gespreide betaling mogelijk). Een selectiecommissie bepaalt welke makers geselecteerd worden voor deelname. Deze worden in maart bekend gemaakt.
Deelname zonder eigen project is ook mogelijk. Je neemt dan deel aan het openbare programma van de vier producer’s room weekenden (zonder één-op-één sessies). In dat geval bedragen de kosten €400 excl. BTW en ben je niet afhankelijk van selectie door de selectiecommissie. Indien je hierin geïnteresseerd bent, stuur ons een e-mail naar events@cinesud.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vragen?

Contact ons!

Inzenden Producers Lab

Producers Lab 2019 wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nederlands Film Fonds, Elisabeth Strouven Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.