Provincie Limburg start met inloopmiddagen Film

Vragen over een aanvraag of de aanvraagprocedure? Meld je aan.

De Provincie Limburg start vanaf medio juni met inloopmiddagen voor aanvragers binnen de Nadere Subsidieregels Film 2018-2019 (in de volksmond: Limburg Film Fonds). Deze spreekuren vergezellen de lancering van de nieuwe regeling, die een stuk toegankelijker is geworden voor makers. De inloopmiddagen lopen vooruit op het opengaan van de call op 1 augustus 2018.

Hernieuwde regeling Limburg Film Fonds

Onlangs heeft de Provincie Limburg de Nadere subsidieregels Film grondig gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op:

  • de eerste selectie zal plaatsvinden op basis van artistieke kwaliteit aan de hand van toetsing door de PAF. Na deze selectie volgt ambtelijke toetsing op basis van de Limburg criteria;
  • het aanbieden aan filmmakers de mogelijkheid binnen de Limburg criteria te schuiven met behoud van het aantal punten;
  • er wordt een onderscheid gemaakt tussen indienen voor fictie en non-fictie;
  • het meer in lijn brengen van de regeling met de standaarden die worden gehanteerd bij regionale, nationale en internationale fondsen, o.a. gericht op de financieringsbijdrage en het verhogen van het financieringspercentage van de Provincie van 50% naar 75% en van 35% naar 50% bij respectievelijk talentontwikkeling lang en kort;
  • het organiseren van een tweede indieningstermijn op basis van het budget dat eventueel overblijft na de eerste aanvraagronde;
  • het in het kader van coaching plannen van inloopmiddagen waarbij aanvragers de aanvraag op volledigheid en rechtmatigheid kunnen laten controleren bij de Provincie.

Ook de indientermijn verandert: deze loopt nu jaarlijks (in 2018 en 2019) van 1 augustus tot 1 oktober. Voor de volledige regeling klik op de button hieronder.

Inloopmiddagen

In juni en juli organiseert de Provincie Limburg in aanloop naar de indieningstermijn van de Nadere subsidieregels Film 2018-2019 inloopmiddagen. U kunt op deze momenten langs komen om eventuele vragen te bespreken over de subsidieregeling. Daarnaast kunt u uw aanvraag laten controleren op compleetheid. De inloopmiddagen vinden plaats op de volgende data:

  • Maandag 18 juni 2018 van 15:00 tot 17:00 uur (Limburgzaal)
  • Vrijdag 22 juni 2018 van 13:00 tot 16:00 uur (Gelrezaal)
  • Vrijdag 6 juli 2018 van 13:00 tot 16:00 uur (Gelrezaal)

De ingang is bij de centrale receptie. Aanmelden kan (binnenkort) via de website van de Provincie. Klik op de button hieronder voor meer informatie.

Meer info over de subsidieregeling en inloopmiddagen vind je hier.

Andere content