Script Lab 2019

Na een succesvolle pilot vorig jaar lanceert CineSud in 2019 een volwaardig Script Lab. In een periode van acht maanden geven topprofessionals intensieve training aan deelnemers met als doel scriptschrijvers uit Nederland en incidenteel omringende landen meer tijd, ruimte, kennis en ervaring te geven hun projecten beter door te ontwikkelen en te verfijnen.
Lid worden
  • Het eerste officiële filmlab in Nederland
  • Persoonlijke en intensieve coaching
  • Nationale en internationale coaches en gastsprekers
"Limburg heeft een rijke voedingsbodem voor filmische verhalen."
Remy

Script Lab 2019

Na de succesvolle pilot van het Shorts Lab vorig jaar, lanceert CineSud in 2019 zowel een Producers als Script Lab. Deze call betreft specifiek het Script Lab. Startend in maart 2019 tijdens het Euregion Film Festival en eindigend in maart 2020, krijgen geselecteerde deelnemers acht maanden lang intensieve en persoonlijke training. Op het programma staan zowel gastlezingen, workshops, netwerkmomenten als wel persoonlijke coaching op basis van een eigen project. Het Script Lab is uitsluitend bedoeld voor feature length projecten of web- of dramaseries. Deelnemers kunnen afkomstig zijn uit Nederland, België en Duitsland. Idealiter heeft je project een link met Zuid-Nederland, maar dit is geen vereiste.

Het Script Lab heeft als doel het (door)ontwikkelen van eigen feature length scripts van de deelnemers. Het Script Lab loopt parallel aan het Producers Lab en er zullen gezamenlijke opdrachten en samenwerkingen worden voorzien, met mogelijke verdere samenwerking na afloop van de labs. Er is ruimte voor maximaal vijf deelnemers. Zij worden geselecteerd door een selectiecommissie die de inzendingen beoordeelt. De plannen worden begeleid door een script consultant en hoofd-coach met een brede nationale en internationale expertise en ervaring. Ook zijn er gedurende het lab diverse gast-coaches.

Programma

Bekijk het gedetailleerde programma van Script Lab hier

Bevestigde coaches en gastsprekers zijn: vaste coaches en begeleiders van de projecten zijn Moniek Kramer (mentor) en de Zweedse Marietta von Hausswolff von Baumgarten (script doctor). Daarnaast zijn er gastlessen van onder meer: Joost de Vries (APostLab), nader bekend te maken.

Wat krijg je?

Naast deelname aan bovengenoemd programma, krijg je onder meer nog het volgende:

  • deelname aan het complete programma
  • passe partout voor het Euregion Film Festival en het Limburg Film Festival
  • netwerklunches en -drinks op de trainingsdagen
  • en meer …

Aanmelding en kosten

Interesse om dit jaar als een van de maximaal vijf deelnemers deel te nemen aan het Script Lab? Stuur dan uiterlijk 5 maart 16.00 uur onderstaande informatie via het formulier onder aan deze pagina. Uit alle inzendingen kiest de selectiecommissie maximaal vijf makers die deel mogen nemen aan het exclusieve programma.

Let op: dien je bijlagen in in het Engels! (i.v.m. aanwezigheid van internationale gastcoaches) De bijlagen dienen in één PDF aangeleverd te worden (dit kan via diverse gratis online tools) en deze mag maximaal 5mb groot zijn!

Aanleveren bij aanmelding

• Synopsis of the project in development (maximum one page)
• Treatment of the project (if available)
• Draft of the script (if available)
• CV and biography of the writer and if available from the producer and director
• Detailed information about the needs for the project(’s development)
• A motivational letter why you want to participate in the Script Lab and your expectations
• Any of the following, if available/applicable – Provisional budget and financing plan (in USD) – Technical specifications, including filming locations – Current state of the project (please note any secured professionals, possible co-producers, attached talent or other potential partners) – Director’s statement, covering project virtues (one page maximum) – Stills, concept art, mood boards etc. – Links to teasers, trailers, demo reel or samples of previous work of both the director and the producer

Deelname aan het programma met een eigen project kost €500 excl. BTW (gespreide betaling mogelijk). Een selectiecommissie bepaalt welke makers geselecteerd worden voor deelname. Deze worden in maart bekend gemaakt.
Deelname zonder eigen project is ook mogelijk. Je neemt dan deel aan het openbare programma van de vier writer’s room weekenden (zonder schrijfsessies). In dat geval bedragen de kosten €400 excl. BTW en ben je niet afhankelijk van selectie door de selectiecommissie. Indien je hierin geïnteresseerd bent, stuur ons een e-mail naar events@cinesud.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Daarnaast vind je via de events ook mogelijkheden om voor losse lezingen tickets te kopen.

Vragen?

Contact ons!

Inzenden Script Lab

Script Lab 2019 wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nederlands Film Fonds, Elisabeth Strouven Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.