SHIFT Film Festival kiest winnaars

Derde editie trekt wederom meer bezoekers en kent een sterke selectie.

Vanavond zijn in Lumière Cinema in Maastricht de prijswinnaars bekend gemaakt van de derde editie van het SHIFT Film Festival. Zowel de jongeren- als professionals-jury koos hun favorieten in diverse categorieën.

Awards

Na twee meer kleinschalige edities pakte het SHIFT Film Festival dit jaar groter uit met 29 films uit een groot aantal landen in competitie, een Virtual Reality competitie en een out of competition selectie. Ook vond er een tweedaagse FilmCampus plaats en waren er talks, masterclasses en netwerkmomenten voor makers. De professionals-jury werd deze editie gevormd door cineast Ben Verbong, directeur van Filmhuis De Domijnen Freek Huijs en filmmakers en crowdfunding-expert Floris Parlevliet. De jongerenjury werd gevormd door Lonneke Orbons, Elian Schure en Maya de Weerdt. Zij kozen de volgende winnaars:

  • Best Newcomer Award – Morfine (Leon Golterman)
  • Best Euregional Film – FIFO (Sacha Ferbus)
  • Best Virtual Reality Film – Nowhere (Mathieu van den Berk)
  • Youth Jury Award – Kalinka (Remy Kooi)
  • Audience Award – Barbara (Mark Handels)

Succesvol

De derde editie van het SHIFT Film Festival was een groot succes. Zowel de openingsavond als de CineSud Talent voorpremière waren volledig uitverkocht. De twee filmselecties in competitie hadden een bezettingsgraad van 75%. De masterclass Spelregie werd door het maximum aantal van 8 deelnemers gevolgd en de FilmCampus kende 65 gasten. Het programma bestond uiteindelijk uit 29 films in competitie, 14 out of competition en 19 verschillende gastsprekers. Hoofdgasten waren onder meer Ben Verbong, Remy van Heugten, Norbert ter Hall, Martijn Winkler, Jeltje Hillen, Floris Parlevliet en Jos Arthursen.

Andere content