The Hangman maakt kans op Zilveren Méliès

Korte horror van debutant Tim Sagl strijdt voor titel Beste korte fantastische Europese film.

De debuutfilm van de Limburgse nieuwe maker Tim Sagl is geselecteerd voor het Imagine Film Festival. Zijn korte film The Hangman, een hommage aan de B-horror movies uit de jaren tachtig, is geselecteerd voor de competitie Nieuw Nederlands Peil en dingt mee naar de prijs voor Beste korte fantastische film van Europa, de Zilveren Méliès.

The Hangman

In The Hangman worden twee zusjes na het spelen van het spelletje Galgje bedreigd door een mysterieuze man, die zich in de tuin ophangt. Als de vermoedelijk dode man in hun huis verschijnt, moet Nancy haar jonge zus tegen de kwade indringer beschermen. Maar hoe kun je een spel winnen dat je al verloren hebt?

Talent

The Hangman werd gemaakt in het kader van CineSud Talent. De cast bestaat uit het jonge talent Leigh Oudman (Code M) en Toneelacademie-student Caro Derkx. De film is geregisseerd door debutant Tim Sagl uit Bocholtz, momenteel afstuderend aan de LUCA Arts in Genk. Hij werd in cast en crew bijgestaan door studenten en pas afgestudeerden van onder meer opleidingen MAMDT in Maastricht en Arcus College KTM in Heerlen. CineSud verzorgde de professionele begeleiding en koppelde de jonge makers aan professionals uit het netwerk, waaronder componist Clemens Wijers, DOP’s Jeroen Daemen en Maarten Diederen en uitvoerend producent Remy Kooi.

Meer succes

De selectie en nomintatie op Imagine Film Festival is niet het eerste succes van The Hangman. Sinds CineSud de distributie eind januari startte, werd de film al geselecteerd voor het Euregion Film Festival, Madeira Fantastic Film Fest, Cefalu Film Festival en het Austin Spotlight Film Festival.

Andere content