Antwoord op al
je vragen.

Heb je een vraag? Wellicht staat je antwoord op deze pagina. Mocht dat niet zo zijn, mail ons dan via info@cinesud.nl of neem contact met ons op via de contactpagina.

1. Wat kan CineSud voor mij betekenen?

CineSud is het filmplatform voor filmmakers en filmliefhebbers en beperkt zich niet tot één doelgroep of werkgebied. De stichting is er voor iedereen en is actief op veel verschillende terreinen en in verschillende regio’s. We kunnen je als nieuwe en ervaren maker helpen bij de ontwikkeling van jezelf en je producties, bieden coaching aan en organiseren veel events – van masterclasses tot complete festivals. Ook steunen we jaarlijks financieel projecten van onze achterban, zowel in de ontwikkel- als productiefase, kijk daarvoor op CineSud Talent. Tevens helpen we personen, bedrijven, organisaties of bijvoorbeeld onderwijsinstellingen wanneer er praktische vragen zijn op gebied van film (en andere beeldmedia) en educatie. Ook behartigen wij je belangen bij overheden en fondsen en bouwen we zo samen aan een sterke film- en beeldcultuur in Limburg, de omliggende regio’s en Nederland. Voor filmliefhebbers organiseren we jaarlijks vele activiteiten en krijg je exclusief toegang tot speciaal gekozen events. Meer weten? Kijk dan op onze ‘word lid’-pagina voor een opsomming van leden-voordelen, de partner, sponsor en vrienden-paginaneem contact op per mail of kom langs voor een kopje koffie.

2. Wat kunnen leden wel wat niet-leden niet kunnen?

Leden, vrienden en partners genieten van veel verschillende voordelen. Zo krijg je fikse kortingen op onze events en festivals, krijg je gratis coaching vanuit de organisatie, korting bij vele partners (waaronder verzekeringen en filmhuizen), zijn er exclusieve VIP-events, heb je toegang tot het forum, de locatie-database en uitgebreide video-interviews en digitale film academy en kun je tevens indienen voor financiële steun vanuit CineSud Talent. Je voordelen stijgen met een hoger lidmaatschap, maar ook bij het free account krijg je al voordelen. Helemaal gratis en voor niks! Kijk voor meer informatie over het lidmaatschap op ‘word lid’ of neem contact met ons op.

3. Kan ik ook per maand betalen?

Ja. Het is vanaf nu ook mogelijk om per maand te betalen. Je betaalt dan alleen wel iets meer dan bij een jaarlijkse betaling. Deze kleine verhoging van de kosten heeft te maken met de stijging van de externe kosten en de extra administratieve handelingen binnen onze organisatie. Let op: ook wanneer je kiest voor maandelijkse betaling ga je een lidmaatschap aan voor de duur van een jaar.

4. Kan ik ook betalen vanuit het buitenland?

Maar natuurlijk! Aangezien we ons bijna letterlijk bevinden op het drielandenpunt en een internationale focus hebben, zijn er ook mogelijkheden voor betalingen vanuit het buitenland. Dit kan bijvoorbeeld via Creditcard. Binnen Nederland kan dit eveneens, maar is er ook de standaard iDeal-mogelijkheid.

5. Kan ik ook donateur worden?

Zeker kan dat, en we zouden je daar zeer erkentelijk voor zijn! Met de contributies van leden en bijdragen van lokale en regionale overheden kunnen we in een basis voorzien, maar we moeten constant vechten voor extra middelen om de ambities die we met z’n allen hebben waar te maken. Dankzij donaties – incidenteel of als supporter of vriend -, kunnen we dus net dat stapje extra zetten, wat het verschil kan maken voor een groot talent, voor een groep kinderen op de basisschool of voor kwalitatief weer nét een stapje hoogwaardigere gastsprekers en docenten tijdens (publieke) events. Je kunt een donatie doen, supporter of vriend worden, of contact opnemen voor specifieke mogelijkheden. Doneren kan hier, we bedanken je graag nu al vooraf, maar achteraf doen we dat ook zeker nog eens!

6. Kan ik vrijblijvend kennis maken?

Graag! Onze deur staat altijd voor je open. Een afspraak maken kan via de contact-pagina. Ook kun je ons volgen op social media (zie buttons in de footer) en kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Kom je liever eens langs tijdens een event? Kijk dan hier naar de agenda voor de komende periode.

7. Krijg ik een factuur van mijn aankopen?

Wanneer je via ons digitale platform een aankoop doet (bijv. een lidmaatschap, vriendschap of tickets voor een event) wordt direct na betaling een factuur verstuurd naar het ingevoerde mailadres. Als geregistreerde gebruiker kun je onder ‘Account’ je aankopen en facturen ook altijd terugvinden in je persoonlijke omgeving. Vul als je een eigen bedrijf hebt ook meteen je bedrijfsnaam in, zodat je zeker weet dat de belastingdienst de factuur accepteert.

8. Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

In je persoonlijke account-omgeving op de site kun je, wanneer je bent ingelogd, je gegevens wijzigen. Dit kan op elk gewenst moment.

9. Waar vind ik mijn wachtwoord en inlognaam?

Ben je je wachtwoord of inlognaam kwijt? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt dan een nieuw (tijdelijk) wachtwoord toegestuurd op het mailadres waarmee je je account hebt aangemaakt. Je inlognaam is hetzelfde als je email-adres.

10. Waar kan ik melding maken van een slecht werkende functionaliteit?

Het kan gebeuren dat een functionaliteit op de website niet zo werkt als hij zou moeten doen. Of dat je andere problemen ondervindt. Mail in dat geval het probleem zo gedetailleerd mogelijk naar info@cinesud.nl. Belangrijk om te weten zijn daarnaast op welke drager je de site bekijkt (smartphone, tablet, laptop, pc), in welke browser (bijv. Internet Explorer, Safari, Google Chrome) en met wel besturingssysteem (bijv. Android 4.4, iOs, Windows 10).

11. Komt er ook een app voor CineSud?

Nee, dit ligt niet in de planning. De site is zo gebouwd dat hij op elke drager prima zou moeten werken en responsive is.

12. Hoe wordt CineSud gefinancierd?

CineSud wordt financieel ondersteund door enkele overheden, (cultuur)fondsen, partners, leden, vrienden, donateurs en het publiek. CineSud heeft een eigen inkomstenpercentage van ruim 35% en zit hiermee ruim boven het gemiddelde. CineSud voert een gezonde bedrijfsvoering en onderschrijft de Governance Code Cultuur. De stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als een Culturele ANBI. Dit biedt voordelen voor donateurs, die een extra belastingvoordeel vergaren omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Deze kan oplopen tot wel 1,5 keer het bedrag van de gift. Ook doneren?

13. Kan ik ook werken bij CineSud?

De organisatie van CineSud bestaat uit een klein, maar sterk team dat gezamenlijk ongeveer 1,25fte beslaat. Of er momenteel versterking wordt gezocht, kun je zien via de vacature-pagina. Wil je stage lopen of vrijwilliger worden? Dat kan altijd. Ook hiervoor kun je op de vacature-pagina terecht.

14. Ik heb een goed filmidee. Kunnen jullie me helpen?

Maar zeker! Door onze jarenlange ervaring, het uitgebreide netwerk en contacten in binnen- en buitenland kunnen we je op allerlei gebieden en manieren helpen. Van de ontwikkeling van je plan tot en met de distributie. Naast persoonlijke coaching vanuit de organisatie kunnen we je ook altijd doorverwijzen naar de juiste personen en organisaties mocht dit nodig zijn. Meer over onze diensten vind je hier. Daarnaast hebben we middels CineSud Talent jaarlijks middelen om projecten financieel te ondersteunen, zowel in de ontwikkelfase als voor realisatie. CineSud Talent staat open voor nieuwe makers, uit alle windstreken. Hoe wij nieuwe makers definiëren, vind je op de CineSud Talent pagina.

15. Kan ik als professional mijn steentje bijdragen aan CineSud Talent?

Talent kan zich niet ontwikkelen als ervaring en kennis niet worden overgedragen. Dit doen we vanuit de stichting met man en macht, maar we zijn vooral het veld dankbaar dat het zich nu al jaren inzet om samen met andere talenten mooie producties af te leveren. De afgelopen jaren zijn er zo tientallen films gemaakt, waar ervaren professionals (uit de regio, maar ook ver daarbuiten) gratis of tegen lage tarieven aan hebben bijgedragen. De disciplines lopen uiteen van make-up artist tot componist en van opnameleider tot art-director. Projecten van nieuwe makers zijn een springplank en zorgen ervoor dat ook projecten met een ‘normaal’ budget eerder van de grond komen. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je graag een steen wilt bijdragen aan de ontwikkeling van talenten en zo de gehele sector. Alleen wanneer we samenwerken, staan we sterk!