Ben Verbong verfilmt Toen ik je Zag

Boek vertelt het verhaal over de depressie en zelfmoord van Antonie Kamerling.

Het boek Toen Ik Je Zag van Isa Hoes, over haar leven met Antonie Kamerling, wordt verfilmd. Nuts & Bolts Film Company produceert de film, Ben Verbong schrijft het scenario en zal ook de regie op zich nemen. De film zal in 2019 worden opgenomen en zal waarschijnlijk begin 2020 in de bioscopen te zien zijn.

In 2013 verscheen het boek Toen Ik Je Zag van Isa Hoes over haar leven met haar geliefde Antonie Kamerling, die op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven maakte. Het is een verhaal over twee mensen die zielsveel van elkaar hielden, maar brengt tegelijkertijd een ingrijpende boodschap over leven met een echtgenoot die lijdt aan depressie.

Isa Hoes is nauw betrokken bij de ontwikkeling, maar schrijft zelf niet mee. “Ik vind het natuurlijk heel spannend, maar ik heb alle vertrouwen in het team dat het gaat doen. Ben begrijpt wat ik heb geschreven en ook wat ik tussen de regels door bedoelde. De gesprekken die we hebben en de keuzes die hij tot nu toe maakt, stellen mij gerust.” sprak Isa Hoes.

Ben Verbong woont en werkt al meer dan 20 jaar in Duitsland, Toen Ik Je Zag wordt zijn eerste Nederlandse film sinds 22 jaar. “De film die mij voor ogen staat wil recht doen aan iedereen die aan zo´n vreselijke ziekte lijdt, maar zal daarnaast ook iedereen die met een depressieve partner leeft een hart onder de riem steken.”

Productiebedrijf Nuts & Bolts Film Company, opereerde eerder onder de naam CTM Films en kocht de rechten van het boek in 2015. In Ben Verbong hebben ze de juiste regisseur gevonden om hier een bijzondere film van te maken. “Zelfmoord en depressie werden nog nooit zo publiekelijk besproken, het heeft velen doen realiseren dat deze ziekte iedereen kan raken. Naast dat we het een prachtig liefdesverhaal vinden, is het onderwerp depressie vandaag de dag nog steeds relevant.” aldus producent Denis Wigman

Ben Verbong

Filmregisseur Ben Verbong is geboren op 2 juli 1949 in Tegelen en studeerde van 1970 tot 1974 aan de Filmacademie in Amsterdam. Nederlandse films van zijn hand zijn onder anderen Het Meisje Met Het Rode Haar, De Flat en Charlotte Sophie Bentinck. Sinds midden jaren negentig werkt hij internationaal vanuit Duitsland en maakte hij onder meer zeven Duitse bioscoopfilms, waaronder een coproductie met de Verenigde Staten en een coproductie met Turkije. Daarnaast heeft hij in Duitsland meer dan vijftien televisiefilms gemaakt.

Nuts & Bolts Film Company

Sinds januari 2018 zijn CTM Films en CTM Docs verder gegaan onder de naam Nuts & Bolts Film Company. Eerder produceerde producenten Denis Wigman, Rosan Boersma en Marijn Wigman films en documentaires als; Huisvrouwen Bestaan Niet, Strike a Pose, Kill Switch en J.Kessels.

Andere content