Crossroads

Terug naar het overzicht

Je hebt momenteel geen toegang tot deze video.
Keer terug naar de Video on Demand sectie om content aan te schaffen.

In Crossroads volgen we Tom en zijn zoon Nicky. Tom is een oud succesvol motorcrosser, maar slijt zijn dagen tegenwoordig vooral in het café en woont samen met zijn zoon in een caravan op een verlaten terrein. Langzaam begint hij in te zien dat dit leven niet de toekomst is die hij zijn zoon wil meegeven.

Over de regisseur

Vincent Konings (1990) studeerde af in de richting visuele communicatie aan de Maastricht Academy Multimedia Design & Technology (MAMDT). Al tijdens zijn studie was hij erg actief op filmgebied an maakte hij de bekroonde korte film Zwart, met Suiker en de 48 Hour Film Chios, welke de publieksprijs won.

Directors statement

“De band tussen vader en zoon is, net als de band tussen moeder en dochter, speciaal. Bijzondere momenten worden afgewisseld met momenten waar beide karakters elkaar kruisen en loodrecht tegenover elkaar komen te staan. Met de film Crossroads wil ik deze band op een menselijke manier laten zien. Wat zijn de beweegredenen van een vader en zoon in tijden van crisis? Een zoon die kijkt naar de toekomst en een vader die teruggrijpt naar het verleden, waarna de wegen elkaar op het eind kruisen.”

“Wat zijn de beweegredenen van een vader en zoon in tijden van crisis?”

Over de film

Crossroads werd in eerste week van juni 2014 opgenomen in Sittard en directe omgeving. Aan de film werkten meer dan twintig regionale makers mee. Naast de regisseur, stonden er op de set nog meer talenten van regionale opleidingen, zoals boom-operator Alexander Dohmen, opnameleider Krystina Pütz, gaffer Guillaume Souren en acteur Sem Huth. Zij werden, naast begeleiding vanuit CineSud, begeleid door ervaren makers zoals acteur Ron Roumen, cameramannen Jeroen Daemen en Maarten Diederen en componist Mark Pütz.

Na de première

De film ging op 11 december 2014 besloten in première tijdens de CineSud Talent 2014 première. Nadien reisde de films langs diverse festivals, waaronder Opuzen Film Festival, Filmtage Hückelhoven, ShortCutz Amsterdam, Euregion Shorts Film Festival, Sweet As Film Festival en Georgetown Film Festival. Vincent Konings werkte na Crossroads in het regie- of art-departement mee aan diverse nationale en internationale producties en ontwikkelt eigenhandig filmplannen vanuit zijn bedrijf Kingswood Productions.

Terug naar het overzicht

Laatst toegevoegd