Roest

Terug naar het overzicht

Roald woont sinds de dood van zijn ouders bij zijn oma, die de laatste jaren is gaan dementeren. Steeds vaker denkt ze dat Roald haar overleden man is, waardoor hij langzaam het leven van zijn opa is gaan leiden. Het leven van iemand die niet meer bestaat. Roald werkt ’s nachts in een parkeergarage. Het grijze dikke beton zorgt ervoor dat hij nooit iets ziet van de buitenwereld. Tot een stem tussen de muren echoot. Zijn ticket naar de buitenwereld, waardoor hij beseft dat hij niet langer kan blijven leven zoals hij leeft.

Over de regisseur

Sophie (27 augustus 1991, Arnhem) volgde de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht, die zij in 2014 afrondde. Als scenarist en regisseur maakte ze de korte films Roest (2012) en Voor je de grond raakt (2014). Deze laatste maakte ze binnen het Masterplan Filmtalent Limburg. Naast fictiefilms maakt zij ook video-installaties. Daarnaast werkt ze als regieassistent, onder andere bij de speelfilm Vele Hemels (2017), de kinderfilm Uilenbal (2016) en de One Night Stand Een goed leven (2015).

Op dit moment is ze bezig met de voorbereidingen voor haar nieuwe korte film Fucking Cola (Wanderlust & IJswater Films) die in het voorjaar van 2018 zal worden gedraaid. Daarnaast schrijft ze het scenario voor de nieuwe speelfilm Blaosmuziek (Pupkin Films, regie André van Duren), met coaching van Paul Jan Nelissen.

Terug naar het overzicht

Laatst toegevoegd