Winnaars SHIFT Film Festival 2018 bekend

Prijzen voor internationale én regionale films.

Vanavond zijn in Lumière Cinema in Maastricht de prijswinnaars bekend gemaakt van de derde editie van het SHIFT Film Festival. Zowel de jongeren- als professionals-jury koos hun favorieten in diverse categorieën.

Het festival voor nationale en internationale nieuwe filmmakers

Nadat SHIFT Film Festival vorig jaar al succesvoller was dan ooit met hogere bezoekersaantallen en aanwezige filmmakers van over de hele wereld, was ook de vierde editie van het festival dit weekend een groot succes. Niet minder dan 25 filmmakers uit het buitenland en 20 uit Nederland volgden twee dagen lang coaching en workshops in de FilmCampus, er werden tientallen films vertoond in de short film competition en VR-competitie en met onder meer een video-installatie en VR escape-room waren ook de side-events innovatief en aansprekend.

Tijdens de afsluitende ceremonie op zaterdag werden de prijzen uitgereikt door zowel de professionals- als jongerenjury. De professionals-jury werd deze editie gevormd door scenarist Anna Pauwels, editor Annelies van Woerden en scenarist en producent Edward Stelder. De jongerenjury werd gevormd door Leigh Oudman, Elian Schure en Maya de Weerdt.

 • Best Film
  After Dawn (2017, Belgium, Nicolas Graux)
 • Best Euregion Film
  Fucking Cola (2018, Netherlands, Sophie van de Pol)
 • Special Jury Award
  Pale Blue Me (2017, Austria, Theresa Haas & Maurice Miller)
 • Youth Jury Award
  Pale Blue Me (2017, Austria, Theresa Haas & Maurice Miller)
 • Audience Award
  Fucking Cola (2018, Netherlands, Sophie van de Pol)
 • Best Pitch
  Wei (Ruud Lenssen) (2500€)
 • Pitch Audience Award
  Wei (Ruud Lenssen) Coaching (500€)
 • Best Virtual Reality
  Peter Collis, Jessica Driscoll (2017, This is Progress, the UK)
 • CineSud Encouragement Award
  Yorn Heijnen – Producers Film Lab Coaching (750€)

Succesvol

De vierde editie van het SHIFT Film Festival was een groot succes. Alle coachings-activiteiten en workshops waren uitverkocht, net als de CineSud Talent avant-premiere en Made in Limburg en Award Show. De Short Film Competition was met een bezettingsgraad van 95% eveneens nagenoeg uitverkocht. Het complete programma is hier terug te vinden.

Andere content